Nieuws

Jarig asv Dronten blikt terug

Op 25 juni bestaat onze club 57 jaar dus in feite zijn we allemaal een beetje jarig! Ook een reden om weer even het archief in te duiken. Zo kwam erevoorzitter en archivaris Hans Engelvaart de opstelling tegen van Ajax die op 13 augustus 1970 op ons sportpark aantrad voor een oefenduel tegen SC Heerenveen.
 

Ajax trad met de volledige selectie aan dus met Keizer, Swart, Stuy, Hulshof, Suurbier en aanvankelijk ook Cruyff, die echter kort voor de wedstrijd moest afhaken met een dijbeenblessure. SC Heereveen dat net daarvoor gepromoveerd was naar de 1e divisie hield mede door zijn doelman Bas Paauwe lang stand maar uiteindelijk schoot Nico Rijnders Ajax naar de overwinning voor 8.000 toeschouwers.


Ajax ontving 7.500 gulden en 50 procent van de recette tot een maximum van 10.000 gulden en Heerenveen vroeg voor de wedstrijd 3.000 gulden. Leuk te vermelden is dat onze huidige hoofdsponsor Bol toen ook al één van de sponsoren was met een bedrag van 500 gulden. De gemeente en het openbaar lichaam zuidelijke IJselmeerpolders stonden garant voor 3.000 gulden. Dit gaf slechts 1 tegenstem in de gemeenteraad van de RPF waarbij de rest van de raad voor deze garantstelling stemde. De garantstelling bleek echter niet nodig want door de recette en de sponsering hield het toenmalige ASVD genoeg geld over en beleefde Dronten een geweldige voetbalavond.